تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو – مقایسه مزایا و معایب

تفاوت چیلر اسکرال و اسکرول - دماجت

مقدمه

دنیای تهویه مطبوع، به شدت به چیلرهای موثر و کارآمد متکی است. چیلرهای اسکرال و اسکرول دو تا از محبوب ترین گزینه های موجود هستند. با این حال، هنگامی که نوبت به خرید چیلر ها می رسد، بسیاری از کارفرمایان برای یافتن اطلاعات مورد نیاز، برای تصمیم گیری آگاهانه، تلاش می کنند.

شما می توانید برای دریافت مشاوره تخصصی قبل از خرید چیلر، با ما تماس بگیرید و یا درخواست مشاوره رایگان خود را ثبت کنید تا متخصصان ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند و راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهند.

ذکر این نکته ضروری است که تفاوت اصلی چیلرهای اسکرال و اسکرو در نوع کمپرسور مورد استفاده در هر دستگاه است. چیلرهای اسکرال دارای کمپرسورهای اسکرال هستند، در حالی که چیلرهای اسکرو دارای کمپرسورهای اسکرول هستند.

در حالی که قبلاً در مقاله ای با عنوان ” تفاوت چیلر هوا خنک و آب خنک “، به تفاوت های چیلر های هوا خنک و آب خنک پرداختیم، در این مقاله صرفاً به مقایسه چیلر ها با کمپرسورهای اسکرال و اسکرو می پردازد. در این مقاله به توضیح مختصری از تفاوت ها، ویژگی ها، مزایا و معایب چیلرهای اسکرال و اسکرو، برای کمک به کارفرمایان در تصمیم گیری آگاهانه، می پردازیم. در نهایت، درک ویژگی‌ها و تفاوت‌های منحصربه‌فرد بین چیلرهای اسکرال و اسکرولی می‌تواند به کارفرمایان کمک کند تا مؤثرترین و کارآمدترین گزینه را برای نیازهای خنک‌کننده خاص خود انتخاب کنند.

پیشنهاد می شود حتما تا آخر این مقاله همراه ما باشید که قرار است، نکات جالبی گفته شود که در جای دیگری نمی توانید پیدا کنید.

بیشتر بخوانید:   پمپ اسکرو چیست؟ | قیمت پمپ پیچی هیدرولیک | خرید

 

چیلر اسکرال چیست؟

بیایید با چیلرهای اسکرال شروع کنیم. چیلر اسکرال، نوعی چیلر هوا خنک یا آب خنک است که دارای کمپرسور اسکرال است. امروزه کمپرسورهای اسکرال در انواع معمولی، اسکرال دیجیتال و اینورتر عرضه می شوند. در حالی که ظرفیت این کمپرسورها، کمتر از کمپرسورهای اسکرو است، اما می توان از یک تا هشت کمپرسور در یک چیلر استفاده کرد تا نیازهای خنک کننده مورد نیاز را برآورده کند. استفاده از کمپرسورهای متعدد در چیلر تراکمی، نه تنها قابلیت اطمینان دستگاه را افزایش می دهد بلکه ظرفیت پله ای را نیز کنترل می کند (برخلاف کمپرسورهای سنتی که تنها یک پله دارد) و طول عمر دستگاه را افزایش می دهد.

چیلرهای اسکرال معمولاً با ظرفیت 2 تا 300 تن یکپارچه می شوند (بر اساس برند های مختلف این بازه ظرفیت، می تواند کمی متفاوت باشد). برای چیلرهایی با ظرفیت تبرید کمتر از 100 تن، کمپرسورهای اسکرال در حدود 90 درصد مواقع استفاده می شوند، زیرا کمپرسورهای اسکرو در ظرفیت های پایین تری تولید نمی شوند.

در مینی چیلر، به دلیل تناژ پایین سرمایش، از کمپرسور های اسکرال استفاده می کنند.

 

مزایا و معایب چیلر اسکرال

شایان ذکر است که کمپرسورهای اسکرال در این نوع چیلر ها، به طور کلی قابل تعمیر نیستند و در صورت آسیب دیدن باید تعویض شوند. خوشبختانه، بسیاری از شرکت‌ها در ایران، دسترسی آسان به این کمپرسورها را ارائه می‌کنند که باعث می‌شود تعویض آن کمتر مشکل باشد. علاوه بر این، کمپرسورهای اسکرال در این نوع چیلر، دارای چندین مزیت از جمله قیمت پایین، حمل و نقل آسان و فراوانی در بازار هستند.

بیشتر بخوانید:   کاربرد سینی و لوله درین فن کویل چیست؟

یکی دیگر از مزایای چیلرهای اسکرال، میزان صدای کم آنهاست که به دلیل کمپرسورهای کوچکتر آنهاست. در واقع، برای چیلرهایی با ظرفیت کمتر از حدود 150 تن تبرید، چیلرهای اسکرال، معمولاً مقرون به صرفه تر از چیلرهای اسکرولی هستند.

 

چیلر اسکرول چیست؟

با حرکت به سمت چیلرهای اسکرو، این چیلرها دارای یک تا سه کمپرسور از نوع اسکرولی در یک دستگاه یکپارچه هستند. در حالی که کمپرسورهای اسکرو بزرگتر، و ظرفیت و کارایی بالاتری دارند، اما در مقایسه با کمپرسورهای اسکرال گرانتر هستند. این موضوع در میان چیلر تراکمی آب خنک و هوا خنک، تفاوتی ندارد.

به طور معمول، این کمپرسورها دارای دو حالت کنترل ظرفیت هستند:

  • کنترل ظرفیت چهار مرحله ای
  • کنترل ظرفیت خطی

 

مزایا و معایب چیلر اسکرول

 

مقایسه چیلر اسکرال و اسکرول - دماجت

 

به طور کلی راندمان چیلرهای اسکرو بیشتر از چیلرهای کمپرسور اسکرال است. چیلرهای اسکرو برای ظرفیت های بالاتر از 150 تن تبرید گزینه ای عالی هستند. با این حال، به دلیل پیچیدگی بیشتر آنها نسبت به کمپرسورهای اسکرال، معمولاً برای نگهداری و تعمیر به یک تیم متخصص نیاز دارند.

در حالی که کمپرسورهای اسکرو را می توان تعمیر کرد، وزن و ابعاد آنها، دسترسی و حمل و نقل آن ها را به یک چالش تبدیل می کند. از کمپرسورهای معروف موجود در بازار ایران می توان به کمپرسورهای بیتزر و همبل اشاره کرد.

 

جمع بندی نکات کلیدی تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو

  • چیلرهای اسکرال دارای محدوده ظرفیت خنک کنندگی 2 تا 300 تن هستند، اما به طور کلی توصیه می شود آنها را برای ظرفیت های تا 150 تن انتخاب کنید.
  • چیلرهای اسکرو دارای راندمان بالاتری هستند، اما در ظرفیت های کمتر از 150 تن تبرید، نیز گران تر هستند.
  • کمپرسورهای اسکرال قابل تعمیر نیستند، اما کمپرسورهای اسکرو قابل تعمیر هستند.
  • دسترسی و تامین کمپرسورهای اسکرال، معمولاً ساده‌تر از کمپرسورهای اسکرو است.
  • چیلرهای اسکرال ممکن است از 1 تا 10 کمپرسور در یک دستگاه استفاده کنند، در حالی که چیلرهای اسکرو معمولاً از 1 تا 3 کمپرسور استفاده می کنند.
  • چیلرهای دارای کمپرسور اسکرال، نسبت به کمپرسورهای اسکرو وزن کمتری دارند.
بیشتر بخوانید:   راهنمای نحوه نصب چیلر به صورت اصولی و قدم به قدم

 

سخن آخر در مورد تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو

انتخاب چیلر مناسب و درک تفاوت چیلر اسکرال و اسکرول، می تواند یک موضوع چالش برانگیز برای کارفرمایان باشد. یکی از مراحل اولیه مهم در این فرآیند، تعیین ظرفیت دقیق پروژه است که می تواند به تعیین نوع مناسب چیلر کمک کند. به طور کلی، چیلرهای با ظرفیت کمتر دارای کمپرسورهای اسکرال هستند، در حالی که چیلرهای بزرگتر تمایل به استفاده از کمپرسورهای اسکرو دارند. با این حال، در ظرفیت های میان رده، انتخاب بین این دو می تواند دشوار باشد که پیشنهاد می شود، حتما با یک تیم متخصص قابل اعتماد، مانند مرجع تخصصی تهویه مطبوع دماجت، مشورت کنید.

 

امتیاز دهید

مطلع شدن از پست های جدید

می‌خواهم اولین نفری باشم که از مقاله‌هایی که در فروشگاه دماجت منتشر می‌شود، آگاه شوم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *